Transfergeruchten woensdag

RGS

Met nog iets meer dan een maand te gaan in de transferperiode vliegen de geruchten weer in de rondte. Omdat veel geruchten met betrekking tot Nederlandse clubs door FOK!sport gepost worden, worden hier de belangrijkste geruchten vanuit het buitenland kort weergegeven. 

Manchester United CEO David Gill heeft manager Sir Alex Ferguson tegengesproken door te zeggen dat United nog één grote aankoop wil doen deze zomer. Het was een tijd stil rond Wesley Sneijder maar de geruchten doen nu weer volop de ronde dat de Nederlander richting Manchester vertrekt. Het blijft echter onduidelijk wie er nou daadwerkelijk naar Engeland verhuist. AS Roma-spits Mirko Vučinić wordt ook steeds vaker genoemd met betrekking tot The Red Devils, en volgens zijn manager is een transfer dichtbij. Verder is United hard op zoek naar jong talent en worden er drie Braziliaanse spelers in verband gebracht met de ploeg van Ferguson. Het zou gaan om Ganso (20), Lucas (18) en Adryan (16) die gezamenlijk 45,5 miljoen euro moeten kosten. (Daily Mail, Telegraph, Caughtoffside)

Ibrahim Afellay lijkt zijn laatste wedstrijd in het shirt van Barcelona te hebben gespeeld, mits de geruchten geloofd moeten worden. Meerdere sites melden dat Tottenham Hotspur geïnteresseerd is in de speler, en vandaag is naar buiten gekomen dat ook Juventus de Nederlandse middenvelder graag voor 4,5 miljoen euro wil kopen. The Spurs zijn verder nog geïnteresseerd in Álvaro Negredo, die 20,5 miljoen euro moet kosten, en Juan Mata, een speler die ook op het lijstje van Arsenal staat. (Cleansheetsallround, Footybunker, Talksport)

Frank Arnesen, directeur van sportzaken van Hamburger SV, heeft gezegd dat Eljero Elia niet te koop is. De Duitse club wil de Nederlander graag behouden. Elia werd in verband gebracht met onder andere Chelsea en Juventus. (goal.com)

In het kamp van Arsenal lijkt één saga te ruste te zijn gelegd nadat Samir Nasri  tegen de club heeft gezegd dat hij komend seizoen in Londen blijft. De wens van Arsène Wenger om Karim Benzema vast te leggen lijkt dichterbij te zijn gekomen nadat er geruchten klonken dat José Mourinho de Fransman heeft aangeboden voor 28 miljoen euro. De coach van de Spaanse ploeg hoopt zo een overgang van Manchester City-aanvoerder Carlos Tévez naar de Madrilenen te kunnen bekostigen. De transfersaga rond Cesc Fàbregas heeft ondertussen een politiek tintje gekregen nadat James Cameron, de minister-president van Groot-Brittannië, in aanwezigheid van de Spaanse minister-president Jose Luis Zapatero zei dat hij hoopt dat Fàbregas blijft. (Daily Star, Caughtoffside, Metro)