Overtoom hervat pijnloos Heracles-training

Olga Kroeders

Willie Overtoom voelt zich weer profvoetballer. De middenvelder van Heracles Almelo moest door een knieblessure een groot deel van de voorbereiding missen, maar is terug.

Twee weken terug onderging Overtoom een kijkoperatie aan zijn rechterknie, waarbij een beschadiging aan de meniscus hersteld werd. Inmiddels heeft Overtoom de eerste groepstraining alweer achter de rug. Gisteren hervatte de aanvallende middenvelder van de Almeloërs de groepstraining, pijnloos.

"Eindelijk weer met de jongens op het veld gestaan", zegt een tevreden Overtoom op de clubsite van Heracles. "En het ging lekker. Ik heb met bijna alles meegedaan, wel lekker rustig natuurlijk, maar zonder pijn. Nu moeten we de komende dagen kijken of er een reactie komt."

Wanneer de aanvallende middenvelder weer helemaal terug is, is onduidelijk. "Dat is moeilijk te zeggen. Ik hoop natuurlijk dat ik zo snel mogelijk weer fit ben. Normaal staat voor een revalidatie als deze vier tot zes weken. De één zegt dit, de ander zegt dat. Het is eigenlijk voor iedereen anders. Dus het moet blijken. Ik weet niet wat ik ervan moet verwachten."

Of hij in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen haalt, is eveneens nog ongewis. Overtoom houdt zich er ook niet teveel mee bezig. "Ik hoop het. Het zou mooi zijn. Maar ik kijk er ook niet heel erg naar uit, want dan zou het alleen maar een teleurstelling zijn als het niet haalbaar blijkt te zijn."