Siem De Jong niet bang voor concurrentie

Olga Kroeders

Siem de Jong zette recentelijk, ondanks de moordende concurrentie bij Ajax, zijn handtekening onder een nieuw vierjarig contract. Frank de Boer ziet het zitten in de middenvelder, die zelf ook voldoende perspectief ziet.

"Ik ben pas 22 jaar. Voor mij is het goed als ik nog enkele jaren bij Ajax blijf", zegt De Jong tegen Voetbal International. De aanvallende middenvelder kan ook als spits uit de voeten, maar heeft op beide posities veel concurrentie.

De Jong geeft het komende seizoen weer de voorkeur aan een positie op het middenvelder, waar hij de strijd aan moet gaan met Christian Eriksen, Thulani Serero en Nicolas Lodeiro. Ook Theo Janssen kan een aanvallende rol vertolken. Een vertrek bij Ajax was en is volgens de enkelvoudig international niet aan de orde.

"Vorig seizoen was het de eerste keer dat ik constant in het eerste elftal heb gespeeld. Dan zou het gek zijn om meteen daarna weg te gaan", stelt hij. "Ik sta anders in de selectie, nu ik heb laten zien wat ik voor Ajax kan betekenen. Bij een nieuwe club begin je weer vanaf het nulpunt, terwijl ik hier kan voortborduren op de ontwikkeling die ik doormaak. In een elftal waar toekomst in zit, bij een club waar ik het prima naar mijn zin heb."