Dopingzondaars niet welkom op OS 2012

Peterselieman

Sporters die doping gebruiken hebben niets te zoeken op de Olympische Spelen van 2012 in Londen, zo meldde Sebastian Coe namens het Britse organisatiecomité. Volgens de voormalig atleet worden de meest uitgebreide controles ooit uitgevoerd door het IOC en de Britse politie.

"Wie met doping naar de Spelen komt, moet weten dat hij of zij opgejaagd wild zal zijn. We beschikken over de meest geavanceerde technologieën. Het zal moeilijk zijn ons te ontkomen," zei Coe die weet dat het IOC het bezit en gebruik van spuiten en naalden zonder een medische verklaring heeft verboden.

Hij weet echter ook dat het een illusie is om een dopingvrij evenement te kunnen garanderen. "Er zullen altijd mensen zijn die de juridische en morele grenzen willen overschrijden. Garanderen dat de Spelen helemaal schoon zullen zijn, kan ik niet. Wel dat we alles zullen doen wat in onze macht ligt om de valsspelers in de kraag te vatten."

Later vandaag zal op Trafalgar Square een ceremonie zijn waarin IOC-baas Jacques Rogge de atleten officieel uitnodigt om in 2012 naar de Spelen in Londen af te reizen.