Chandhok hoopt op meer bij Team Lotus

Peterselieman

Karun Chandhok mocht afgelopen weekend op de Nürburgring bij Team Lotus invallen voor Jarno Trulli. De Indiër had al enkele vrijdagtrainingen gereden, maar mocht nu ook een race rijden. Hij hoopte zo te kunnen laten zien dat hij wel degelijk op de Formule 1-grid thuishoort in de toekomst.

Ondanks dat Chandhok zich als 21e kwalificeerde en als twintigste en laatste in de race eindigde, op ruime afstand van teamgenoot Heikki Kovalainen, is de Indiër tevreden over het resultaat. "Ik denk daarom ook dat ik dit jaar nog wel vaker de kans krijg om te racen. Behalve dat Tony tevreden was, waren de engineers namelijk ook goed te spreken over hoe ik mijn werk heb gedaan," zei hij.

"Qua resultaat was het inderdaad geen geweldig weekend. Het draaide er echter vooral om binnen het team respect te verdienen, en dat is volgens mij gelukt. Ik heb niet de indruk dat ik het vertrouwen van Tony heb beschaamd. Ik denk dat ik genoeg heb laten zien om aanspraak te kunnen maken op een volgende race-deelname, maar we moeten nog maar afwachten of dat dit jaar nog gebeurt of volgend jaar pas. Het is een kwestie van tijd en ook een ingewikkelde situatie."

Chandhok hoopt in ieder geval dat hij de eerste Grand Prix van India mag gaan rijden. Omdat het zijn thuisrace is, is het voor Team Lotus mogelijk interessant om de Indiër te laten racen. De vader van Chandhok is betrokken bij de organisatie van de race die op 30 oktober op het programma staat op het Buddh International Circuit nabij New Delhi.