Clement en Westra naar WK tijdrijden

Peterselieman

Stef Clement en Lieuwe Westra mogen voor Nederland deel gaan nemen aan het wereldkampioenschap tijdrijden. Bondscoach Leo van Vliet wees beide renners vandaag aan voor het 46,4 kilometer lange parcours dat op 21 september in Kopenhagen afgelegd moet worden. Titelverdediger is de Zwitser Fabian Cancellara.

"Tijdrijden is een zware discipline waar renners zich optimaal op moeten kunnen voorbereiden. Vandaar deze vroege selectie," zei Van Vliet over zijn besluit. Clement is geen onbekende in de tijdritselectie want de Rabobankrenner veroverde in 2007 een bronzen medaille bij het WK in deze discipline. Dit seizoen werd de 28-jarige renner voor de vierde keer in zijn loopbaan Nederlands kampioen tijdrijden.

Vacansoleil-renner Westra dankt zijn uitverkiezing aan zijn goede optredens in recente tijdritten. De eveneens 28-jarige Fries werd in de afgelopen Tour de France in de tijdrit op de voorlaatste dag achttiende op een parcours dat er voor hem heel wat minder bij lag dan voor de toppers. Hij eindigde ruim tweeëneenhalve minuut achter winnaar Tony Martin, maar slechts een kleine minuut achter Cancellara.