Game of the Decade-toernooi - Dag 10

Kevin (KoosyNL)

Vandaag dag tien van de Game of the Decade-competitie. Wederom een aantal grote titels waar je vandaag een keuze uit kan maken. Welk van de onderstaande acht games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean
In deze RPG voor de GameCube speel je een spirit die het hoofdpersonage volgt en helpt waar dat nodig is. In het spel ga je de strijd aan met de Empire die een kwade god wil vrijlaten op de wereld.

Crysis
Crysis was de game waarmee pc-gamers konden laten zien wat voor pc ze in huis hadden. De bizarre graphics en physics wisten de meesten pc's flink doen zweten.

Gears of War
Grote gespierde mannen die het opnemen tegen aliens. In eerste instantie misschien niet zo bijzonder maar toch wist Gears of War één van de beste games voor de Xbox 360 te worden. Met een verbeterd cover-system, wat tegenwoordig te pas en te onpas wordt gekopiëerd, een goede multiplayer en veel gore zorgden ervoor dat de game bij veel gamers niet snel uit hun console verdween.

ICO
In ICO speel je een jongen die is geboren met horens waardoor hij niet wordt geaccepteerd door de anderen. Als hij een hulpeloos meisje in een kasteel vindt besluit hij samen met haar te ontsnappen. Dit is natuurlijk niet gemakkelijk want kwaardaardige wezens staan in zijn weg.

Mirror's Edge
Mirror's Edge wist veel aandacht op zich te vestigen door gebruik te maken van parkour in de eerste persoon. Snelle actie en vijanden verslaan zonder wapens waren de aspecten die centraal staan in deze game,  die zich afspeelt in een wereld waar Big Brother overal aanwezig is.

Rainbow Six 3
Tom Clancy stuurt weer een speciale unit genaamd Rainbow Six op pad om terroristen uit te schakelen. Zowel de tactische singleplayer als de meer directe multiplayer zijn erg populair. Het spel verscheen in 2003 voor Xbox en later voor PlayStation 2 en GameCube.

Starcraft 2
Starcraft 2 verscheen in 2010. Dit na lang wachten van de fans en de wedstrijdspelers in Korea. De game staat natuurlijk geramd voor snelle en diepgaande RTS-actie.

Thief: Deadly Shadows
Stealth, dat is waar het in de Thief-serie om draait. Je zult door de schaduwen moeten sneaken om schatten en andere kostbaarheden uit kastelen te stelen. Daarbij heb je de beschikking over verschillende gebruiksvoorwerpen zoals pijlen waarmee je fakkels en lampen uit kan schieten.