Transfergeruchten maandag

RGS

De tijd dat clubs op zoek zijn naar nieuw talent, versterking op kritieke posities of vervanging van vertrokken spelers is al een tijd een volle gang. Er wordt veel gespeculeerd en er komen veel geruchten naar buiten. Omdat veel geruchten met betrekking tot Nederlandse clubs door FOK!sport gepost worden, worden hier de belangrijkste geruchten vanuit het buitenland kort weergegeven. 

Het is een tijdje stil geweest rond Cesc Fábregas echter de afgelopen dagen zijn hier en daar weer wat geruchten naar boven gekomen. Zo weet The Independent te melden dat Barcelona vindt dat de gesprekken omtrent Fábregas de goede kant op gaan. De Catalanen denken dat zei nog genoeg tijd hebben om de Spaanse middenvelder te kopen. Arsenal zou volgens The Telegraph de saga rond Fábregas voor het einde van de week opgelost willen hebben. Dit geeft ze dan nog de tijd om een vervanger te vinden. Metro meldt dat Arsenal alleen van de vraagprijs van 45 miljoen euro af wil wijken als Thiago Alcántara naar Londen verhuist. 

Een andere middenvelder van The Gunners is ook al de hele zomer in het nieuws. Samir Nasri wordt al weken lang in verband gebracht met één van de clubs uit Manchester. In The Telegraph wordt vermeld dat Patrice Evra zijn landgenoot probeert over te halen om bij United te komen spelen in plaats van City. Marouane Chamakh zou volgens de Daily Star gewild zijn door Paris St-Germain. De Arsenal-spits begon vorig seizoen goed maar wist geen basisplaats te bemachtigen.

Behalve geruchten dat Arsenal leegloopt zijn er hier en daar ook nog positieve berichten omtrent de Londense club. Zo weet de website Caughtoffside ons te vertellen dat Arsène Wenger vermoedelijk een bod van 28,3 miljoen euro gaat uitbrengen op Real Madrid-spits Karim Benzema

In The Independent wordt geschreven dat Manchester City ondertussen hard aan de weg aan het timmeren is om Sergio Agüero naar Engeland te halen. Dit zou het uitlenen van Adebayor aan Tottenham Hotspur kunnen bespoedigen.

Chelsea is ook hard bezig met versterking zoeken voor een ploeg die op sommige posities redelijk aan het verouderen is. Zo is het middenveld een zorg voor Villas-Boas en hij is dan ook hard op zoek naar een goede spelverdeler. Caughtoffside vermeldt dat Chelsea Tottenham 30,5 miljoen euro wil geven plus spits Daniel Sturridge voor Luka Modrić. SkySports Italië is er zeker van dat Javier Pastore van Palermo naar The Blues zal verhuizen.

De kans dat Wesley Sneijder naar Manchester United vertrekt deze zomer lijkt steeds kleiner, helemaal nu Sir Alex Ferguson heeft gezegd dat United niet meer mensen op de loonlijst gaat zetten deze zomer, zo meldt The Independent.