Chatten met Avatar Kinect

Vandaag heeft Microsoft Avatar Kinect gelanceerd. Het is een chatservice die gebruik maakt van Kinects mogelijkheid om beweging te herkennen: wanneer je knikt of je je wenkbrauwen fronst, zal de camera het herkennen en zullen de bewegingen te zien zijn bij jouw eigen avatar.

Avatar Kinect biedt gebruikers rooms waar je met z'n zevenen tegelijk kunt chatten. Terwijl je daar mee bezig bent, zullen de avatars op het beeldscherm net zo reageren als de chatters zelf. Gebruikers kunnen de achtergrond voor de gesprekken kiezen, waardoor je virtueel met je vrienden in een kamer naar keuze converseert. Ook kun je opnames maken van de chatsessies en die delen met anderen. Het onderstaande filmpje laat het zien.

Tot 8 september is Avatar Kinect gratis voor alle gebruikers van Xbox Live. Daarna zal de service alleen beschikbaar zijn voor gamers met Xbox Live Gold.

Een ander Kinect-speeltje verschijnt 28 juli. Het programma heet Kinect Sparkler en het laat je met je vingers vuurwerk sprenkelen over je beeldscherm. Dat kan in allerlei kleuren en ook nog eens in drie dimensies. Net als bij Avatar Kinect kun je ook bij Sparkler je creaties delen met vrienden. Kinect Sparkler zal 240 Microsoft Points gaan kosten.