'Vitesse wil Velthuizen opnieuw onder de lat'

donroyco

Piet Velthuizen keert mogelijk terug naar zijn oude club Vitesse. Omroep Gelderland meldt dat de clubloze doelman serieus in beeld is bij de Arnhemse club. Velthuizen zit zonder werk nadat hij zijn contract bij Hércules Alicante onlangs liet ontbinden.

De doelman had al vijf maanden geen salaris ontvangen en kon bovendien rekenen op weinig speeltijd. Vlak voor de zomer kreeg Velthuizen te horen dat hij volgend seizoen niet meer welkom is bij de Spaanse club en daarop besloot de 24-jarige doelman zijn contract via de FIFA te ontbinden.

Vitesse heeft nog geen contact met Velthuizen opgenomen, maar er ligt wel een meerjarig contract klaar voor de doelman in Arnhem. Trainer John van den Brom zou een groot voorstander zijn van de terugkeer. De coach is niet tevreden zijn over Eloy Room, de huidige eerste keeper.

Velthuizen was zaterdagavond aanwezig tijdens een oefenduel van Vitesse tegen FC Oss. De doelman zegt tegen Voetbal International dat hij een terugkeer wel ziet zitten, maar dat er nog geen sprake is van contact. "Natuurlijk zou ik dat graag willen. Ik heb veel vertrouwen in die plannen, en Vitesse is en blijft mijn cluppie." Er bestaat wel interesse van andere clubs. "Een aantal dingetjes loopt momenteel. Ja, uit het buitenland. Ik maak me geen zorgen over mijn toekomst."