[Tour] Breukink: "We moeten sterk zijn in kop"

Olga Kroeders

De Rabobankploeg ging met hoge verwachtingen naar de Tour. Door de val van kopman Robert Gesink in de eerste week kwam daar niets van terecht. Ploegleider Erik Breukink is dan ook niet tevreden. "We weten allemaal wat er gebeurd is, het is teleurstellend", zei Breukink voor de camera van de NOS. "We moeten gewoon sterk zijn in onze kop. Gesink is een topper en dat komt er nog wel uit."

Breukink verwees daarvoor ook naar Cadel Evans. Vorig jaar viel de Australiër en kwam hij op grote achterstand op winnaar Alberto Contador binnen. Dit jaar won Evans de Tour. "Het kan altijd tegenzitten. Het ene jaar is het andere niet."

Na de val van Gesink moest de ploeg omschakelen. Een dagzege van Luis Leon Sanchez was de oogst. "We hebben het wel geprobeerd, maar het lukte niet. Bauke Mollema kwam het dichtst bij. Veel etappes zijn ook door de kopmannen gewonnen."

Breukink heeft er dan ook geen problemen mee de knop om te zetten. "Ik kijk snel vooruit. Volgende week rijden we al weer San Sebastian en daarna is er nog een heel seizoen te rijden."