Giggs tevreden over optreden De Gea

donroyco

Ryan Giggs, die gedurende zijn carrière met absolute topkeepers als Peter Schmeichel en Edwin van der Sar heeft gewerkt, ziet in de jonge doelman David de Gea een goede aanwinst. 

In de Verenigde Staten won United een oefenduel met 3-1 tegen Chicago Fire. Veteraan Giggs is te spreken over De Gea, die tijdens zijn debuut zes reddingen verrichtte. "Ja, ik vond dat hij een goed optreden liet zien. Hij bediende zijn ploeggenoten goed en hij heeft veel vertrouwen."

Ondanks dat United in de dertiende minuut een tegendoelpunt incasseerde, liet De Gea zich niet van zijn stuk brengen. Zijn vertrouwen bleek niet aangetast en hij liet een paar fraaie reddingen zien.

De Gea geeft echter wel te kennen dat de overgang van Atlético Madrid naar Manchester United erg groot is. Hij hoopt daarom om meer vriendschappelijke duels, zodat hij aan zijn nieuwe ploeggenoten kan wennen.

"Ik ben nog steeds nieuw in de ploeg en ik speel in een compleet ander systeem dan in Spanje. Het was mijn eerste duel en het is belangrijk om meer duels te spelen alvorens het seizoen van start gaat", zo meldt De Gea tegenover Goal.com.