[Copa] Peru klopt Venezuela in troostfinale

Peterselieman

Peru heeft de strijd om de derde plaats gewonnen in de Copa America. De ploeg van bondscoach Sergio Markarian was in La Plata met 3-1 te sterk voor Venezuela. Paolo Guerrero maakte een hattrick namens de Peruanen, die het laatste halfuur in overtal waren door een rode kaart voor Tomas Rincon. De Venezolaan werd in de kwartfinale tegen Chili ook al van het veld gestuurd.

De beste mogelijkheden waren voor rust voor Peru, maar het was Venezuela dat het net voor het eerst deed bollen. De treffer van Giancarlo Maldonado werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak voor het eind van de eerste helft zette William Chiroque Peru op 1-0. Hij tikte simpel binnen na een mislukt schot van Guerrero.

Na de pauze hielp Cesar Gonzalez een aantal goede kansen om zeep namens Venezuela. Guerrero verdubbelde halverwege de tweede helft echter de voorsprong. De spits van HSV zag Juan Arango tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer maken voor het Venezolaanse tiental, maar besliste het duel in de slotminuten met nog twee treffers.


Peru klopt Venezuela in troostfinale Copa America (Foto: Novum)