Actrice Ina van Faassen overleden

Redactie

De Amsterdamse actrice Ina van Faassen is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. De culturele duizendpoot werd 82 jaar en sliep vredig in, in haar eigen woning. Ze wordt vrijdag begraven op begraafplaats Zorgvlied. Dat bevestigt vriend en impresario Gislebert Thierens.

Van Faassen begon op het toneel, maar deed ook veel voor televisie. Ze speelde veel samen met haar vorig jaar overleden man, acteur Ton van Duinhoven. In 1966 werd ze uitgeroepen tot Actrice van het Jaar voor haar toneelwerk.

De actrice slaagde in 1951 aan de toneelschool in Amsterdam en maakte haar debuut in het stuk Een Engeltje van Niets van Puget. Wim Sonneveld zag haar later spelen en haalde haar in 1966 over mee te doen aan zijn cabaret. In drie seizoenen waren Wim en Ina maar liefst 650 keer op de planken te bewonderen.

Al vroeg was ze ook op televisie te bewonderen. Ze was in het seizoen 1952-1953 te zien in Het Afscheid van een Clown, van de NCRV. Ze speelde ook rollen in onder anderen De Misantroop van Molière en Suiker van Hugo Claus.


Actrice Ina van Faassen overleden (Foto: Novum)