Cornelisse: "Ruiz en Chadli zijn echt topspelers"

Olga Kroeders

Tim Cornelisse maakte een verrassende stap omhoog met zijn transfer naar FC Twente. De verdediger kijkt zijn ogen uit in Enschede.

"Van de onderlinge wedstrijden met FC Utrecht had ik al het idee dat FC Twente een heel degelijk elftal heeft waarvan je moeilijk kunt winnen", zegt Cornelisse tegen Voetbal International. "Maar nu ik dagelijks met spelers als Bryan Ruiz en Nacer Chadli train, zie je pas hoe makkelijk ze zichzelf vrijspelen en welk overzicht ze hebben. Dat zijn echt topspelers. Daarnaast vind ik het intrigerend om onder een trainer als Co Adriaanse te werken."

"Met hem stáát er echt iemand, als hij spreekt dan wordt er ook wat gezegd. Alles is raak. Ik heb vaak tegen hem gespeeld toen hij trainer was van Willem II en AZ. Ik heb me toen vaak afgevraagd hoe hij het voor elkaar kreeg om zijn elftal zo aanvallend te laten voetballen en zo'n spektakel te bieden. Daar hoop ik snel achter te komen", aldus Cornelisse, wiens contract bij FC Utrecht niet verlengd werd.

Hoeveel speelminuten hij gaat maken in het seizoen, is lastig te voorspellen. Cornelisse: "Adriaanse heeft me uitgelegd wat hij in het veld van me verwacht. Mijn verdedigende taken staan voorop, maar wel moet ik zoveel mogelijk opkomen langs de zijlijn. Een spits als Marc Janko is levensgevaarlijk als hij bruikbare voorzetten van de flanken krijgt. Ik zie wel wat mijn rol wordt. Als ik tweede man wordt achter Rosales, oké. Als je 33 jaar bent sta je daar wat anders in dan op je 26ste."

"Maar ik heb het traject van Denny Landzaat voor ogen. Hij werd vorig jaar door FC Twente aanvankelijk ook gehaald voor de breedte, maar heeft afgelopen seizoen alle grote wedstrijden gespeeld. Ik zal elke training en elke wedstrijd aangrijpen om de trainer te laten zien dat ik er ook ben. Mijn ambitie is zoveel mogelijk spelen", besluit de rechtsback.