Nieuwe Spider-Man: Edge of Time trailer

Spider-Man: Edge of Time, de tweede game die studio Beenox ontwikkelt rond de populaire superheld, heeft er een nieuwe trailer bij. Met name aan de introductie van de wulpse Black Cat wordt veel tijd besteed. Beenox maakte eerder Spider-Man: Shattered Dimensions en qua gameplay lijken de games vergelijkbaar. Ook zijn twee van vier Spideys terug: Peter Parker, de Spider-Man die wij allemaal kennen, en Miguel O'Hara, beter bekend als Spider-Man 2099.

De game, die in oktober zal verschijnen, draait om het ietwat vreemde gegeven dat Spider-Man gedood wordt door toedoen van een schurk die, vanuit de toekomst, terug in de tijd reist. Dat levert weinig gameplay op, zou je zeggen, maar niets is minder waar: Spider-Man 2099 merkt namelijk op dat zijn wereld er daardoor erg op achteruit is gegaan en probeert vanuit de toekomst het verleden te veranderen. Zijn doel: Peter Parker redden van de dood.

Plots rond tijdreizen mogen dan vaak voor verwarring zorgen, maar het gegeven is in Spider-Man: Edge of Time wel de kern van de gameplay: de helden kunnen op de een of andere manier met elkaar communiceren en moeten samenwerken om alles tot een goed einde te brengen. Kun je als Spider-Man 2099 niet verder? Dan is er een oplossing te vinden in de andere tijdsperiode. De speler kan, wanneer het nodig is, tussen de twee personages overschakelen en zo obstakels uit de weg ruimen of juist objecten plaatsen die vereist zijn voor je voortgang.

Spider-Man: Edge of Time zal uitkomen op de Xbox 360, Playstation 3, Wii en pc. Ook komen er versies naar de Nintendo DS en 3DS.