Game of the Decade-toernooi - Dag 7

Stefan (Nebo)

Vandaag dag zeven van de Game of the Decade-competitie. Wederom een aantal grote titels waar je vandaag een keuze uit kan maken. Welk van de onderstaande acht games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

SingStar
Deze game was een revolutie in het karaoke-genre op de consoles. De game zet nog altijd menig PlayStation-console op stelten. De PS2-games konden gespeeld worden met USB-microfoons, terwijl de PS3-games met draadloze microfoons werken. De PlayStation Store wordt goed gebruikt door het aanbieden van nieuwe liedjes tegen zachte prijzen.

Company of Heroes
Relic Entertainment kwam eind 2006 met Company of Heroes, een RTS die exclusief verscheen voor de PC. De game staat bekend om zijn typische gameplay waarbij het veroveren van punten op de kaart centraal staat. De game laat je het verhaal van de Tweede Wereldoorlog meemaken, met de focus op Normandië.

Final Fantasy X-2
Deze game verscheen in 2003 voor de PlayStation 2. We volgen het personage Yuna terwijl ze reist met Riku en Paine. De drie schone dames reizen door de werelden van Spira om politieke kwesties op te lossen. De RPG deed het erg goed bij het publiek, zoals we gewend zijn van Final Fantasy-games.

Hitman: Codename 47
Hitman: Codename 47 is de allereerste Hitman game en kwam enkel uit voor de PC. De kale Agent 47 wordt geïntroduceerd als een huurmoordenaar die jij mag besturen. Zijn missies brengen hem onder andere naar ons koude landje. Momenteel werkt de developer aan een nieuw deel in de serie, uiteraard met Agent 47.

Metro 2033
Gebaseerd op het gelijknamige boek van Dmitry Glukhovsky. Na een apocalyps is Moskou enkel veilig te verkennen via het metrostelsel. Artyom, de protagonist, is opgegroeid onder de grond. Hij bevecht zowel mutanten als vijandelijke, menselijke facties verspreid over Moskou. Momenteel is het vervolg in de maak.

Project Gotham Racing 2
Het vervolg op de nieuwe, succesvolle franchise van Microsoft. Ontwikkelaar Bizarre Creations bracht deze game eind 2003 naar de Xbox. Gamers konden zich bewijzen in de Kudos World Series of online tegen andere gamers. De game kon zich meten met Gran Turismo. Inmiddels zijn er al vier delen en gaat de game hand in hand met Microsofts andere race-serie: Forza.

Star Wars: Jedi Knight II
In een van de meest spectaculaire Star Wars-games speel je als Kyle Katarn. In het begin van het spel speelt het spel nog als een third person-shooter, maar al snel krijg je de befaamde Lightsaber onder je controle en kan het slachtfeest beginnen. Jedi Knight II wordt tot op de dag vandaag nog steeds gezien als een de beste Star Wars-games ooit gemaakt.

The Sims 2
Het vervolg op het succesvolle eerste deel. De graphics waren bijgewerkt en je had nu meer opties om je personage bij te werken. Het idee is altijd hetzelfde gebleven. Maak een gezin aan, stop er wat mannetjes en/of vrouwtjes in en zorg ervoor dat ze niet doodgaan.