[Tour] Voeckler kon Contador niet goed volgen

Sjors (Sj0rSz)

Thomas Voeckler start ook morgen in de gele trui, maar de vraag is voor hoelang dit nog zal zijn. De Fransman rekende niet op een venijnige aanval van Alberto Contador en Cadel Evans. Op de streep moest de renner van Team Europcar enkele seconden toegeven.

"Er werd erg hard gereden op de klim, dat was niet onverwacht," liet Voeckler na afloop van de etappe weten. "Maar dat er zo'n oorlog op de top zou losbarsten, was wel een verrassing. De aanval van Contador kwam onverwacht en ik kon ook niet goed volgen."

Voeckler was ondanks het geringe tijdsverlies gematigd positief. "Ik ben niet teleurgesteld, maar ook niet blij. Ik verlies toch wat seconden. Dit is het bewijs dat het in de Tour niet alleen om de pure bergritten gaat. In elke rit moet je alert zijn."

Bernard Hinault was in 1985 de laatste Fransman, die het gele tricot naar Parijs wist te brengen. Als Voeckler deze prestatie wil evenaren, dan zal hij ongetwijfeld voor een groot Frans volksfeest gaan zorgen. Toch is het nog maar de vraag of hij hierin gaat slagen, aangezien in de komende dagen de Alpen op het programma staan.

Mocht Voeckler er in slagen om de Alpen-reuzen goed te verteren, dan wacht op zaterdag nog een afsluitende tijdrit. Op de slotdag van de Tour de France, die voor zondag op het programma staat, wordt traditiegetrouw op de Champs-Élysées in Parijs gefinisht.