Mallya: "Zesde plaats zal lastig worden"

Peterselieman

Vijay Mallya denkt dat het behalen van een zesde plaats in het constructeurskampioenschap in de Formule 1 lastig zal gaan worden. De teambaas van Force India staat met zijn renstal momenteel achtste met vijf punten achterstand op Scuderia Toro Rosso en 21 punten achter op Sauber dat plaats zes bezet.

"We zijn zeer optimistisch voor het tweede deel van het seizoen. We beschikken over een goed stel rijders en hebben een auto die elke race beter wordt. Het zal echter moeilijk worden om nog voor Toro Rosso en Sauber te komen," zei Mallya die weet dat zijn directe concurrenten in de laatste races punten hebben gepakt.

Het team van Force India zelf ging in Groot-Brittannië bij de pitstops van Paul di Resta en Adrian Sutil de mist in, waardoor punten onmogelijk werden. "Vorige week in Silverstone hebben we een goede kans op punten laten liggen, doordat er verwarring was op de pitmuur. Dat was erg frustrerend. We hebben maatregelen genomen om herhaling van deze problemen te voorkomen. We hebben de laatste races laten zien dat we in de kwalificatie consistent in de top-tien kunnen komen. We moeten nu in de races net zo goed gaan presteren."