Fiennes maakt film over geheime liefde Dickens

CoJackso

Ralph Fiennes gaat een film regisseren over de geheime liefde tussen de Engelse schrijver Charles Dickens en Ellen Ternan. De Britse acteur gaat de beroemde verhalenverteller in het liefdesdrama The Invisible Woman mogelijk zelf spelen.

Fiennes heeft volgens de Britse krant The Daily Mail diverse actrices gesproken over de rol van Ternan. De 48-jarige acteur zou onder anderen Felicity Jones, Abbie Cornish en Carey Mulligan benaderd hebben.

Ternan was een Britse actrice uit de negentiende eeuw. Dickens was 45 jaar oud toen hij de 18-jarige Ternan ontmoette. Hij verliet uiteindelijk zijn vrouw voor haar, maar heeft de affaire altijd verborgen willen houden. De film is gebaseerd op de biografie die Claire Tomalin in 1991 over de actrice schreef.

The Invisible Woman wordt de tweede film die Fiennes regisseert. Zijn regiedebuut Coriolanus verschijnt later dit jaar. De film waarin hij zelf te zien is als Romeinse soldaat is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Shakespeare.

De acteur is momenteel te zien in de bioscopen als Lord Voldemort in Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, het laatste deel van de Potter-filmreeks.


Fiennes maakt film over geheime liefde Dickens (Foto: Novum)