Ricciardo hoopt dichterbij de anderen te zitten

Peterselieman

Daniel Ricciardo maakte tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië zijn racedebuut in de Formule 1. De Australiër kwam met de Hispania Racing gelijk aan de finish, maar werd wel laatste, ruim achter zijn teamgenoot Vitantonio Liuzzi. Hij hoopt hierin komend weekend in Duitsland al wat verandering in te brengen.

"Ik ben blij dat ik mijn eerste race heb kunnen finishen. Het was fijn die ervaring op te doen. Het was leuk geweest om wat dichter op mijn rivalen te zitten, maar dat is het doel voor de volgende race. Het controleren van de banden is toch nog wel wat lastiger dan ik had gedacht en daar moet ik nu veel aandacht aan besteden," zei Ricciardo die door Red Bull uitgeleend is aan HRT.

"Ik ken de Nürburgring redelijk goed, al heb ik hier in 2008 in de Formule 3 Euroseries de motor van mijn SG Formula-bolide laten afslaan. Ik eindigde echter in de race wel als zesde en vorige maand had ik in de regen een prachtig gevecht met Robert Wickens in de World Series by Renault. Helaas won ik niet, maar toch genoot ik, want ik vind het een heel mooi circuit. De eerste sector is erg technisch en de tweede heel vloeiend," zei de Australiër die er komend weekend in de Formule 1 rijdt. "Mijn doel is om te finishen en het gat met Tonio en de rest te verkleinen."