Game of the Decade-toernooi - Dag 2

koei

Vandaag dag twee van de Game of the Decade-competitie. Wederom een aantal grote titels waar je vandaag een keuze uit kan maken. Welk van de onderstaande acht games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Alan Wake
Alan Wake is alsof een thriller van Stephen King tot game is verbouwd. Je speelt een schrijver met een writers-block waarvan zijn vrouw verdwijnt. Je zult haar terug moeten vinden wat veel gevaren met zich meebrengt. De game is spannend, op sommige momenten eng en het verhaal is erg goed. Het spel verscheen in 2010 exclusief voor Xbox 360.

Civilization III
De derde Civilization-game van Sid Meier brengt technologies, wonders of the world en great people naar het strategie-spel. Civilization III is realistischer en gedetailleerder dan zijn voorgangers. Het spel verscheen in 2001 voor PC en heeft meerdere opvolgers gekregen.

Far Cry
Een ex-commando is gestrand op een mysterieuze eilandengroep in Micronesië waar hij ontdekt dat het eiland bevolkt wordt door misvormde wezens, gemaakt door een wetenschapper. Met een klein groepje moet hij het opnemen tegen deze gemuteerde wezens. De shooter verscheen in 2004 voor PC.

Halo: Combat Evolved
De eerste game uit de nu beroemde Halo-serie. Na een noodlanding op een mega-grote ring in de ruimte, ook wel Halo genoemd door jouw vijand, moet je een weg vinden om naar huis te komen samen met andere overlevenden. Halo verscheen in 2002 voor Xbox en een jaar later ook voor PC.

Medal of Honor: Allies Assault
In deze shooter kruip je in de huid van Luitenant Powell die deelneemt aan de Tweede Wereldoorlog. Met hem neem je deel aan D-Day en andere belangrijke momenten uit de oorlog. Het spel bevat een populaire online modus en verscheen in 2002 voor PC

Boom Blox
De Wii-controller zorgde voor nieuwe manieren van spelen. Boom Blox is één van de games die hier op een simpele manier erg goed gebruik van maakt. Gooi met je Wii-controller stapels blokken om, of trek ze juist heel voorzichtig uit een stapel. Boom Blox verscheen in 2008 exclusief voor Wii

Silent Hill 2
De terugkeer naar het dorpje Silent Hill. James krijgt een mysterieuze brief van zijn vrouw die drie jaar geleden is overleden.In het dorpje ontdekt hij de waarheid over de dood van zijn vrouw. Het spel verscheen in 2001 voor PlayStation 2 en is later geport naar Xbox en PC.

The Moment of Silence
In deze thriller-adventure kruip je in de huid van Peter Wright die op het spoor komt van corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Het spel verscheen in 2004 exclusief voor PC.