Tegenstrijdige berichten over coma Mubarak

Redactie

De advocaat van de Egyptische oud-president Hosni Mubarak heeft zondagavond voor opschudding gezorgd door te beweren dat Mubarak in een coma was geraakt. Het bericht werd echter ontkend door de directeur van het ziekenhuis waar de voormalig president wordt verpleegd.

Mubarak (83) ligt al enkele maanden in het ziekenhuis van Sharm el-Sheikh. Daar was hij opgenomen met hartklachten, nadat hij in februari was afgezet. In augustus zou een rechtszaak tegen hem beginnen. Hij werd beschuldigd van corruptie en betrokkenheid bij de dood van vele betogers.

De advocaat, Farid el-Deeb, had op de staatstelevisie beweerd dat de voormalige president in een volledige coma ligt na een beroerte. Maar de directeur van het ziekenhuis stelde even later op dezelfde zender dat Mubarak helemaal niet in coma ligt. Zijn toestand zou juist stabiel zijn.

Mubarak trad 11 februari af na massale protesten tegen zijn bewind. Hij nam zijn intrek in zijn woning in Sharm el-Sheikh, maar kreeg al snel hartklachten. Hij werd daarna opgenomen in het ziekenhuis van deze badplaats.

Tegenstrijdige berichten over coma Mubarak
Tegenstrijdige berichten over coma Mubarak (Foto: ANP)