Hülkenberg wil in 2012 weer racen

Peterselieman

Nico Hülkenberg wil volgend seizoen weer racen in de Formule 1. De jonge Duitser kwam vorig jaar als groot talent bij Williams binnen, maar moest na één jaar al weer plaats maken voor Pastor Maldonado die met meer sponsorgeld aan kwam. Voor Hülkenberg resteerde niet meer dan een rol als derde rijder bij Force India.

"Testrijder zijn is niet alles, maar het is beter dan niets. Het is frusterend om alleen op vrijdag te mogen rijden, maar zo blijf ik in elk geval in contact met de Formule 1," zei Hülkenberg tegen Formule1. Hij was dan ook niet blij met de beslissing van Williams om hem op straat te zetten. "De timing van die beslissing was niet perfect, want alle zitjes waren toen al vergeven. Ik kon alleen nog testrijder worden, maar gelukkig mag ik wel elke vrijdag rijden."

Wel is de Duitser te spreken over de kans die hij bij Force India krijgt om op de vrijdags te rijden, omdat dit hem in beeld houdt. "Als ik helemaal niet zou rijden, zou ik mezelf waarschijnlijk van kant maken, maar bovenal is een jaar niet rijden fataal voor je carrière. Daarom moet ik volgend jaar ook een racezitje hebben. Anders is het afgelopen."