'Quick-Step fuseert met Leopard'

Peterselieman

Er lijken zich in wielerland enkele grote fusies tussen de ploegen voor te gaan doen. Al bekend was dat de Omega Pharma Lotto-ploeg uiteen zou gaan vallen. De andere grote Belgische formatie Quick-Step werd genoemd om samen met Lotto verder te gaan, maar nu lijkt ook een samengaan tussen Quick-Step en Leopard-Trek tot de mogelijkheden te behoren.

Mocht die fusie doorgaan dan ontstaat er een team dat in alle wedstrijden mee kan doen om de zeges. Quick-Step is sterk in de klassiekers, terwijl Leopard-Trek met Fränk en Andy Schleck twee goede renners in huis heeft voor het rondewerk en Fabian Cancellara voor het klassieke werk. Omega Pharma zou ook genoemd worden in een fusie met Leopard. Daarnaast wordt Omega Pharma ook gelinkt aan Française des Jeux en Vacansoleil-DCM.

Het voortbestaan van HTC-Highroad lijkt ondertussen verzekerd te zijn. Manager Bob Stapleton zou een sponsor hebben weten te strikken voor het team, maar moet desondanks vrezen voor een leegloop. Matthew Goss lijkt samen met de Nederlanders Jens Mouris, Sebastian Langeveld en Pieter Weening naar GreenEdge te gaan, Mark Cavendish naar Team Sky en Tejay van Garderen kan zijn handtekening zetten onder een contract bij het BMC van Cadel Evans.