Koné opgenomen in het ziekenhuis

Olga Kroeders

Arouna Koné, oud-speler van PSV en tegenwoordig actief voor Sevilla, is donderdag opgenomen in het ziekenhuis, maar is inmiddels weer naar huis.

De Ivoriaanse aanvaller speelde donderdagavond met Los Nervionenses een oefenwedstrijd tegen UD Rotena. Na afloop van het duel kreeg de voormalige PSV'er last van spastische aanvallen en hoge koorts, de aanleiding van deze klachten is vooralsnog niet duidelijk.

Koné mocht gisteren echter alweer huiswaarts keren, zo meldt de Spaanse krant Marca. De 27-jarige aanvaller moest diverse medische testen ondergaan, maar er bleek geen aanleiding te zijn om hem nog langer ter observatie in het ziekenhuis te behouden. Toen hij het ziekenhuis verliet, had Koné nog wel enigszins last van koorts.

Van 2005 tot 2007 was Koné actief bij PSV. De Ivoriaan speelde in die periode 53 competitieduels waarin hij 21 keer wist te scoren. Vervolgens maakte hij de overstap naar Sevilla, waar hij de afgelopen seizoen echter niet veel indruk heeft gemaakt. In 2010 werd hij tijdelijk verhuurd aan Hannover 96.