[Copa] Pato en Neymar zorgen voor Braziliaans succes

Olga Kroeders

Alexandre Pato en Neymar etaleerden hun klasse bij Brazilië. Door toedoen van de twee talenten plaatste het land zich voor de kwartfinale van de Copa America.

Brazilië won de laatste groepswedstrijd met 4-2 van Ecuador. Pato opende na 28 minuten de score. Een voorzet van linksback Andre Santos belandde op zijn hoofd: 1-0. Ecuador kwam nog wel terug in de wedstrijd via Felipe Caicedo, die met een knappe individuele actie vijf minuten voor rust voor de gelijkmaker zorgde.

Na de pauze was het weer de beurt aan Brazilië. Spelmaker Ganso zette de aanval op, Neymar rondde af: 2-1. Ecuador kwam nog één keer terug in de wedstrijd voordat het definitief moest capituleren. Opnieuw Caicedo schoot vanaf de rand van het strafschopsgebied binnen.

Kort daarna was het Pato die Brazilië weer op voorsprong bracht. De AC Milan-spits schoot de rebound binnen na een venijnig schot van Neymar. Diezelfde Neymar tekende twintig minuten voor tijd voor de 4-2 na knap voorbereidend werk van Maicon en Robinho. Brazilië neemt het zondag in de kwartfinale op tegen Paraguay.