Huiszoekingen bij grote Antilliaanse gokbaas

Redactie

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag huiszoekingen gedaan in acht panden op Curaçao en Sint Maarten van gokbaas Robbie dos Santos. De huiszoekingen werden gedaan in verband met een onderzoek naar fiscale fraude en valsheid in geschriften. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM op Curaçao.

Dos Santos is een van de grootste gokentrepreneurs op de voormalige Nederlandse Antillen. Hij is familie van minister van Financiën George Jamaloodin, die onlangs door de directeur van de Centrale Bank werd beschuldigd van corruptie. Ook de premier van Curaçao Gerrit Schotte zou zich hieraan schuldig hebben gemaakt. Minister van Koninkrijksrelaties Piet Hein Donner (CDA) stelde mede hierom een onderzoek in het vooruitzicht.

De huiszoekingen werden verricht in twee woningen en drie bedrijfspanden op Curaçao. Op Sint Maarten werden drie bedrijfspanden doorzocht. Niemand is bij de huiszoekingen aangehouden. De woordvoerder kan niet zeggen of er zaken in beslag zijn genomen. Twee personen zijn verdachten in de zaak.