Trulli hoopt op verbetering vanaf Hongarije

Peterselieman

Team Lotus-coureur Jarno Trulli hoopt dat hij vanaf de Grand Prix van Hongarije eindelijk zonder problemen kan racen. De Italiaan heeft nog steeds problemen met de stuurbekrachtiging van de T128 en wordt daarom veelvuldig om zijn oren gereden door teamgenoot Heikki Kovalainen.

Trulli kan door de problemen de auto niet helemaal goed aanvoelen, waardoor de afstelling van de bolide niet optimaal is. Dat moet eind deze maand op de Hungaroring opgelost zijn. "Hopelijk heb ik dan een nieuwe stuurbekrachtiging. Ik hoop dat ik de auto vanaf dan beter aanvoel. Zonder de stuurbekrachtiging kan ik de auto niet goed afstellen of er een oordeel over vellen. Als iemand vraagt wat er aan de auto moet gebeuren zeg ik altijd dat ik het niet weet," zei de Italiaan tegen Autosport.

"Ik probeer de auto zo goed mogelijk te rijden maar ik kan het team geen informatie geven. Nogal frustrerend, ja. Het is echter niet anders. Het is een ingewikkeld systeem, vertoont wat afwijkingen en geeft niet het juiste gevoel door. Ik ben heel precies en vooral aan het begin van het seizoen kostte het erg veel moeite." De Italiaan heeft met name in de bochten problemen. "In een bepaalde hoek begint het stuur te trillen, waarop ik natuurlijk anticipeer. Ik reageer echter op informatie die niet goed wordt doorgegeven."

Over zijn toekomst denkt Trulli momenteel niet na. "Dat maakt me nu even niets uit. Wat me wel uitmaakt is dat ik moeite heb met iets waar ik plezier in heb. Daardoor denk ik niet aan de toekomst. Dat zien we wel weer. Het team weet wat ik doormaak. Ze weten waarom ik soms snel ben en soms ook niet."