Real zoekt nog nieuwe spits

Peterselieman

José Mourinho is tevreden over de aankopen die Real Madrid deze zomer heeft gedaan. De Portugees zoekt echter nog wel één versterking, namelijk een spits.

"We hebben geprobeerd om de huidige ploeg verder uit te bouwen en daarbij de toekomst niet uit het oog te verliezen. Fabio Coentrão is 23 jaar oud, één jaar jonger dan José Callejón. Nuri Sahin is zelfs nog jonger. Volgens mij zijn we geslaagd. Real Madrid wil nooit afwijken van het bouwen van een team voor de komende jaren, met genoeg rek voor verbetering en vooruitgang. We hebben jongens vastgelegd van wie we denken dat het belangrijk is om ons team mee versterken," zei Mourinho op de clubsite van de Koninklijke.

Al met al is de Portugees tevreden. "Zeker als je je bedenkt dat we Gonzalo Higuain en Angel Di Maria (Copa America), die erg belangrijk voor ons zijn, nog missen. Ik denk wel dat we nog een spits nodig hebben. Verder is het lekker om het team zoals je dat voor ogen had half juli al bij elkaar te hebben."

Dit jaar heeft Real oud-topvoetballer Zinedine Zidane aangesteld als technisch directeur. De Fransman moet zich volgens Mourinho nog wel bewijzen. "Hij heeft veel te bieden, maar ook veel te leren. Het is één ding om jarenlang de beste speler in de wereld te zijn, maar het is iets anders om de technisch directeur te zijn van een grote club als Real Madrid."