Vettel: "Red Bull moet op Ferrari reageren"

Peterselieman

Sebastian Vettel mag dan ruim aan de leiding gaan in het wereldkampioenschap in de Formule 1, de Duitser vindt dat het halverwege het seizoen nog lang geen gelopen koers is. De regerend wereldkampioen weet dat Ferrari met Fernando Alonso op Silverstone heeft laten zien dat Red Bull niet onklopbaar is.

Ferrari bracht voor de achterzijde van de auto een grote update mee, met onder meer een nieuwe achtervleugel en een andere diffuser die in het licht bekeken van de nieuwe regels zeer goed bleken te werken. Vettel verwacht dat de scharlakenrode bolides uit Maranello ook volgende week in Duitsland goed voor de dag zullen komen en wil daarom dat Red Bull met goede updates komt, zodat de titelaspiraties van onder meer Fernando Alonso definitief de kop ingedrukt worden.

"Het was een zware race en Ferrari, en dan met name Fernando, was erg snel en heeft ons verslagen. Dat moeten we accepteren. We moeten hieruit lering trekken en het is aan ons om in de komende races sterke voor de dag te komen. Het is nu een belangrijk moment in het kampioenschap namelijk," zei Vettel in een video-interview na afloop van de race. "We staan er goed voor, maar we moeten onszelf gaan verbeteren, anders kunnen de anderen te dichtbij komen."

Vettel staat in het kampioenschap eerste met 204 punten. De naaste belager van de Duitser is teamgenoot Mark Webber die op 124 punten staat. Daarachter staat Alonso die op 112 punten staat. Een of meerdere nulresultaten van Vettel kunnen er voor zorgen dat de achtervolgers snel op de hielen van de Duitser komen te zitten.