[Tour] Hoogerland wil snel meestrijden voor de punten

Olga Kroeders

Johnny Hoogerland koestert nog altijd de ambitie om de bergtrui naar Parijs te brengen. "Ik hoop dat ik binnen een paar dagen weer sterk genoeg ben om voor de punten te strijden", vertelde de coureur van Vacansoleil vandaag op de rustdag tegen Novum Nieuws, daags na zijn bizarre valpartij in de negende etappe van de Tour de France. Hoogerland werd het slachtoffer van een onbesuisde actie van een auto van de Franse televisie en kwam hard in het prikkeldraad terecht.

De beelden gingen de hele wereld over. Ook Hoogerland ontkwam er niet aan. "Ik heb de beelden al een aantal keer teruggezien, ja. Ik denk dat het over tien jaar misschien nog wel getoond wordt." De drager van de bolletjestrui is nog altijd niet bekomen van de schrik. "Dit heeft helemaal niets met wielrennen te maken."

Toch wilde Hoogerland niet al te lang bij het voorval stilstaan. "Ik ben natuurlijk wel kwaad en teleurgesteld, maar ik probeer nu vooral te denken aan snelle recuperatie." Opgeven komt in het woordenboek van de 27-jarige Hoogerland niet voor. "Mijn sterrenbeeld is een stier, dus ik hoop dat het helpt. Sportieve revanche is het mooiste wat er is, maar je lichaam moet wel meekunnen."