Cannavaro kondigt afscheid aan

Sjors (Sj0rSz)

Fabio Cannavaro heeft per direct een punt achter zijn actieve carrière als voetballer gezet. De oorzaak voor deze beslissing is een hardnekkige knieblessure. De 38-jarige Italiaan wordt nu raadgever van zijn laatste werkgever, het Arabische Al-Ahli FC.

"Dit is een moeilijke beslissing," aldus Cannavaro in een reactie. "Ik wilde nog niet stoppen, maar de medische testen hebben anders beslist. Mijn knie zou nog een extra seizoen niet meer aankunnen."

Cannavaro begon zijn loopbaan als profvoetballer bij Napoli en kwam daarna ook nog uit voor Parma, Internazionale, Juventus en Real Madrid. Daarnaast kwam hij sinds 1997 in actie voor de Italiaanse ploeg en speelde in totaal 132 wedstrijden. De Italiaan beleefde zijn hoogtepunt tijdens het WK voetbal van 2006. Tijdens dat toernooi werd Italië wereldkampioen en werd hijzelf uitgeroepen tot speler van het toernooi.

In de komende drie jaar zal Cannavaro als adviseur van Al-Ahli FC verbonden blijven. "Fabio heeft 19 jaar aan de top gespeeld en zijn ervaring is zeker een meerwaarde," liet de club in een korte reactie weten.