Wijnaldum: "Ik hoop dat de tijd alles slijt"

donroyco

De overstap van Georginio Wijnaldum naar PSV zette kwaad bloed bij diverse Feyenoord-supporters. De middenvelder hoopt dat deze fans alsnog snel vrede hebben met zijn vertrek. 

"Ik heb heel wat over me heen gehad. Ik begrijp dat deze transfer als verraad aanvoelt, echt. Voor die mensen ben ik een kind van Feyenoord. Sinds mijn zestiende speelde ik in het eerste, de club is altijd goed voor me geweest en ook in slechte tijden ben ik altijd door iedereen gesteund", aldus Wijnaldum tegenover het Algemeen Dagblad.

"Ik hoop dat met het verstrijken van de tijd alles slijt, dat ik binnenkort weer gewoon door mijn stad kan lopen en ik heb bij deze overgang óók aan Feyenoord gedacht. Tenslotte heeft de club vijf miljoen euro aan deze transfer overgehouden. Had ik niet aan Feyenoord willen denken, dan was ik volgende zomer transfervrij vertrokken. Op deze manier heb ik iets terug kunnen doen voor de club die voor mij aanvoelt als familie."

De clubleiding van Feyenoord had liever gezien dat Wijnaldum naar Sporting CP in Portugal was vertrokken. De speler zelf had hier echter geen goed gevoel bij en denkt dat zijn ontwikkeling gebaat is bij een langer verblijf in de Eredivisie.