'Van Hummel verruilt Skil voor Vacansoleil'

donroyco

Kenny van Hummel fietst volgend jaar voor Vacansoleil. De 28-jarige sprinter verruilt Skil-Shimano na zes jaar voor de formatie van bolletjestruidrager Johnny Hoogerland. Dat meldt De Telegraaf zaterdag. De Gelderlander is ieder jaar goed voor een aantal zeges.

Van Hummel maakte in 2009 naam voor zichzelf in de Ronde van Frankrijk. Hij verwierf de cultstatus door vanaf de laatste plaats dagelijks met zeer veel moeite en op grote achterstand van het peloton de bergetappes in zijn eentje te fietsen. In de zeventiende etappe moest hij La Grande Boucle na een val verlaten.

Skil bevestigt zaterdag op de website dat Van Hummel het team gaat verlaten. Omdat de UCI een regel hanteert waardoor coureurs pas in augustus bekend mogen maken naar welke ploeg zij vertrekken, kan Van Hummel zijn nieuwe werkgever nog niet noemen.

Skil meldt tevens dat het Ramon Sinkeldam overneemt van het Rabo Continental Team. De 22-jarige coureur maakt zijn debuut als profrenner. De Noord-Hollander won dit jaar Parijs-Roubaix voor beloften. Ook legde hij beslag op de Nationale titel op de weg voor beloften.


'Van Hummel verruilt Skil voor Vacansoleil' (Foto: Novum)