[Copa] Uitslagen Groep C

RGS

Gisteravond werden er in Argentinië (lokale tijd) twee wedstrijden gespeeld in Groep C van de Copa América. Uruguay nam het op tegen Chili, en Peru had bezoek van Mexico.

Uruguay begon goed aan de wedstrijd met kansen voor onder meer Diego Forlán en Luis Suárez en kwam op voorsprong in de 54ste minuut. De oud-Ajacied Suárez rende het zestienmetergebied binnen en legde de bal terug op Porto speler Álvaro Pereira die van dichtbij kon intikken. Chili begon daarna beter te voetballen door gewild talent Alexis Sánchez. De 22-jarige aanvaller, die in de belangstelling staat van vele grote clubs, liet een goed staaltje renwerk zien waarna hij de bal onder in de hoek schoot om zo in de 65ste minuut de eindstand op 1-1 te bepalen.

De wedstrijd tussen Peru en Mexico ging gelijk op voor de eerste tien minuten. De Mexicanen hadden maar één echte kans waarna Peru verder de wedstrijd domineerde. Vele malen werd de doelman van Mexico getest en pas in de 82ste minuut slaagde Paolo Guerrero er in om de achterkant van het net vinden.

Peru en Chili staan nu bovenaan in Groep C met vier punten, Uruguay heeft er twee terwijl Mexico nog geen punt heeft weten te bemachtigen.