Deal Vitesse-Van den Brom lijkt af te ketsen

Olga Kroeders

ADO Den Haag wil John van den Brom niet voor een appel en een ei naar Vitesse laten vertrekken. De Haagse club verlangt twee miljoen euro voor de hoofdtrainer.

Vitesse-eigenaar Merab Jordania is daar zo verbolgen over dat hij serieus overweegt zijn interesse te verleggen naar alternatieven. Dat schrijft Voetbal International. Met Van den Brom heeft de Georgiër al een akkoord bereikt. De trainer tekende een tweejarig contract met een optie op nog een seizoen. De verbintenis gaat pas in als het contract van Van den Brom bij ADO Den Haag wordt afgekocht.

Die club is echter niet blij met de handelswijze van Vitesse en overweegt een arbitragezaak aan te spannen. De Arnhemmers benaderden Van den Brom achter de rug van ADO om. Vorige week ging de trainer in Frankrijk op gesprek bij Jordania, een paar dagen later werd de werkgever van Van den Brom pas ingelicht.

Van den Brom reageert aangeslagen op het vermoedelijke afketsen van de transfer. "Ik weet het ook even niet meer", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Het ziet er naar uit dat het niet doorgaat. Ik weet ook niet of ik de training morgen leid, dat hoor ik nog wel."

"Wat me veel pijn doet, zijn de reacties van de ADO-supporters, al begrijp ik hen ook nog wel", vervolgt Van den Brom. "Vitesse zou ADO inlichten, maar dat is gewoon te laat gebeurd. Hoe verder? Ik weet 't niet." ADO heeft Maurice Steijn klaarstaan indien Van den Brom maandag niet de eerste training gaat leiden.