Fer: "Ik verwacht een ultieme aanbieding"

Olga Kroeders

Leroy Fer weet nog altijd niet waar zijn toekomst ligt. De middenvelder van Feyenoord wordt gevolgd door FC Twente.

"Het buitenland komt te vroeg of het moet een droomclub zijn. Ik heb begrepen dat Feyenoord met een ultieme aanbieding komt. Ik wacht af", aldus Fer tegen Metro. "FC Twente heeft zich gemeld bij Feyenoord toen ik op vakantie in Bali zat. Het liefst blijf ik wel in Nederland. Ik wil me ontwikkelen en dat is vorig jaar te weinig gebeurd. Dat had te maken met allerlei redenen."

"De trainingen gingen niet altijd goed genoeg, ervaren spelers met een grote naam vertrokken, zoals Giovanni van Bronckhorst, Denny Landzaat en Roy Makaay. En ik had moeite met mijn nieuwe rol", zei de neo-international. "Ik heb spelers nodig aan wie ik me kan optrekken. Nu moest ik die speler zijn aan wie anderen zich moesten optrekken", vervolgt de Feyenoorder.

"Vice-aanvoerder is een belangrijke rol en ik legde mezelf dan ook veel druk op. Ik voelde mijn verantwoordelijkheid toenemen. Ik was er gewoon nog niet klaar voor", zei Fer, die na zijn blessure moeite had met zijn reserverol. "Ik was boos en had achteraf gezien niet moeten zeggen dat ik niet op de bank hoorde. Je moet dan zelfkritiek hebben en je terugknokken."

"Dat heb ik gedaan", aldus Fer, die niet weet of hij bij Feyenoord blijft. "Ik weet het dus echt nog niet. Wat ik al zei: ik heb spelers nodig aan wie ik me kan optrekken. Bij Feyenoord zijn dat Ron Vlaar, Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum, maar zij zaten hier vorig jaar ook", besluit de jonge middenvelder.