[Upd]NAC: Overgang Leonardo naar Salzburg nog niet rond

Olga Kroeders

Leonardo speelt komend seizoen definitief op huurbasis voor Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse topclub heeft tevens een optie tot koop bedongen op de 28-jarige Braziliaan van NAC Breda. Leonardo komt bij Salzburg onder meer de Nederlandse trainer Ricardo Moniz en oud-Ajacieden Rasmus Lindgren en Petri Pasanen tegen.

"Hij is een veelzijdige aanvaller, die op alle posities voorin uit de voeten kan", zegt Moniz op de website van de club. "Hij is atletisch, snel en heeft buitengewone technische kwaliteiten en internationale ervaring."

De Braziliaan debuteerde in 2000 bij Feyenoord. Na zes jaar verliet hij de Rotterdamse club voor NAC. Tussen 2007 en 2009 speelde Leonardo 39 competitieduels voor Ajax, voordat hij weer terugkeerde bij NAC.

Update @ 15:56 uur:

NAC laat weten dat de deal omtrent de verhuur van Leonardo nog altijd niet rond is. "We zijn er al enige dagen mee bezig. We willen graag dat het rond komt. Leonardo heeft inmiddels al een overeenkomst met Salzburg getekend, dat is een feit. NAC en Red Bull Salzburg zijn in de laatste fase van het ondertekenen van een huurovereenkomst met een optie tot koop. De laatste versie is zojuist verstuurd en het wachten is nu op een getekend exemplaar retour uit Salzburg. We gaan er van uit dat het vandaag of morgen definitief rond komt met de Oostenrijkse club. Zodra dat het geval is, melden we dat natuurlijk direct." aldus Ed Busselaar.