Ipswich wil transferverbod Swansea

Olga Kroeders

Ipswich Town heeft promovendus Swansea City aangegeven bij de Engelse voetbalbond FA. Ipswich wil een transferverbod voor de nieuwe Premier League-club.

Ipswich claimt dat Swansea City het loon en de bonussen niet heeft betaald van de Hongaar Tamas Priskin, toen deze op huurbasis van Ipswich voor Swansea speelde.

De eindverantwoordelijk bij Ipswich, Simon Clegg, had de stap liever niet gemaakt, maar voelt zich genoodzaakt. "Ik ben enorm teleurgesteld dat een overeenkomst die bereikt werd in goed vertrouwen door beide clubs en heeft bijgedragen aan de promotie van Swansea, nu wordt betwist."

Ipswich meent dat de de huurovereenkomst betekende dat Swansea de speler loon en bonussen (door promotie) doorbetaald zou moeten hebben tot 31 mei, ook al raakte Priskin op 22 april al geblesseerd.

De club heeft Swansea nu dus aangegeven bij de FA en gevraagd om een transferembargo bovenop de eis dat al het geld wordt terugbetaald, met vijf procent rente. Swansea zegt niks van dit alles te weten en gaat het zelf onderzoeken en zal volgende week op bezoek gaan bij Ipswich Town om het te bespreken.