Gascoyne ziet Lotus als laatste klus

Peterselieman

Mike Gascoyne ziet zijn werk voor Team Lotus als zijn laatste klus in de Formule 1. De Brit heeft het goed naar zijn zin bij het Maleisische team en wil het team naar de top brengen. In het verleden bouwde hij een goede naam bij Toyota en Jordan op, maar werd daar al weggekaapt voordat de successen een feit waren.

"Ik ben altijd de persoon geweest waar teams op afstappen als ze rond de achtste, negende plek eindigen en naar de derde plaats willen. Ik heb geen wereldtitel achter mijn naam staan, maar dat komt gedeeltelijk omdat ik steeds voortijdig ben weggekaapt. Er zijn meer teams die niet winnen dan teams die wel winnen en telkens kwam er een renstal voorbij die in mij de ideale persoon zag om de boel te verbeteren. En ik greep die uitdaging vaak aan, omdat ik daarvan geniet," zei Gascoyne tegen de New York Times.

"Nu is het anders. Ik was altijd een ingehuurde kracht, bij Team Lotus voel ik me echt thuis. Het is mijn team. Ik zal zeker met pensioen gaan bij deze renstal. Ik voel dat ik hier hoor en ik wil het team begeleiden naar de top. Het zou mij enorm veel voldoening geven als ik Team Lotus vanuit niets naar het podium weet te helpen."