Financieel directeur Jacobs weg bij Feyenoord

Frank (franklop)

Financieel directeur Onno Jacobs vertrekt bij Feyenoord. Uiterlijk aan het eind van het jaar stopt hij met zijn werkzaamheden, meldt de Rotterdamse club dinsdag. "Ik heb zelf het gevoel dat ik niet meer optimaal kan functioneren, omdat ik reeds enige tijd het gevoel heb dat ik de ontwikkeling van de club mogelijk blokkeer", licht Jacobs toe.

Jacobs stelt signalen te hebben gekregen dat investeringen in Feyenoord uitblijven vanwege zijn aanwezigheid. Dat was voor hem reden om op te stappen. "We zijn hier al geruime tijd maar met één ding bezig en dat is zorgen dat Feyenoord weer snel financieel gezond wordt. Nu het er op lijkt dat ik de club er meer mee help door weg te gaan, doe ik dat uiteraard."

Jacobs betreurt dat hij juist nu deze beslissing moest nemen. De schuldenlast van Feyenoord is afgenomen en de stadionclub gaat voor het eerst sinds lange tijd weer winst draaien. De directeur weet echter ook waar de antipathie jegens hem vandaan komt. "Een aantal mensen ziet mij als de personificatie van het verleden."

Tot er een vervanger is gevonden, blijft Jacobs gewoon aan het werk. "Feyenoord zit zeker op mijn terrein in een belangrijke periode. Zo moet de begroting definitief worden gemaakt en staan er de komende tijd allerlei belangrijke gesprekken gepland met financiële partijen, de KNVB, etcetera."