Grote ploeg naar WK judo

Olga Kroeders

Bondscoaches Maarten Arens (heren) en Marjolein van Unen (dames) vaardigen 14 judoka's af naar de wereldkampioenschappen judo, die van 23 tot en met 28 augustus worden gehouden in Parijs. Carola Uilenhoed (+78 kg) is geselecteerd voor de mondiale titelstrijd, mits de Haagse medisch- en wedstrijdfit wordt bevonden.

"Carola is nog herstellende van een elleboogblessure, opgelopen in februari tijdens de Grand Slam van Parijs. Om haar wedstrijdfitheid te testen zal ze op 24 juli in actie komen op de European Cup in Hamburg. Daarna zal, in overleg met de bondscoach en de bondsarts, besloten worden of ze deel kan nemen aan de WK", aldus technisch directeur Cor van der Geest.

In tegenstelling tot de Europese kampioenschappen dit voorjaar ontvangt Jasper de Jong (-66 kg) ditmaal wel een uitnodiging. De Jong, die zijn debuut maakt op een WK, was onlangs goed voor een bronzen medaille op de wereldbekerwedstrijd in Tallinn.

Op de laatste wedstrijddag wordt de mondiale titelstrijd voor landenteams afgewerkt. De damesploeg, die zich vorig jaar kroonde tot wereldkampioen in Antalya en daardoor geplaatst zijn, zal niet deelnemen. De heren zijn niet geplaatst voor de landenwedstrijd.

Selectie heren: Jeroen Mooren (-60 kg), Jasper de Jong (-66 kg), Dex Elmont (-73 kg), Guillaume Elmont (-81 kg), Henk Grol (-100 kg), Luuk Verbij en Grim Vuijsters (+100 kg).

Selectie dames: Birgit Ente (-48 kg), Elisabeth Willeboordse, Anicka van Emden (-63 kg), Edith Bosch, Linda Bolder (-70 kg), Marhinde Verkerk (-78 kg) en Carola Uilenhoed (+78 kg).