De Bakker: "Het gaat nu al beter"

Peterselieman

Thiemo de Bakker had deze weken graag op Wimbledon gestaan, maar de Nederlander heeft bewust sinds Roland Garros geen partij meer gespeeld. In plaats daarvan werkt de tennisser bij Fysiomed in Amsterdam aan zijn fitheid, zo laat hij in een interview met NUsport weten.

"Ik was liever op Wimbledon geweest, maar ik moet dit doen. Ik wil me beter voelen, fitter zijn," zei De Bakker die ook op het mentale vlak stappen wil maken. "Laten we hopen dat deze trainingen ook mijn leven veranderen. Ik heb nu al het gevoel dat het beter met me gaat. Ik merkte al een tijdje dat ik tegen dingen aanliep. Tegen de goede spelers werd ik weggedrukt. Ik kwam niet meer onder de druk vandaan, haalde mijn niveau van vorig jaar niet meer. In het begin dacht ik: dat komt wel weer, maar het kwam maar niet."

"Ik voel die gemakzucht opkomen. Ik worstel daar mee. Ik voel het, maar onderneem niet meteen actie. Er is iets in mij wat er voor zorgt dat ik mezelf belazer, al is dat een groot woord. Ik lieg mezelf voor, dat is het. Natuurlijk weet ik dat het zo niet kan, dat ik dingen doe die niet door de beugel kunnen. Ik weet dondersgoed dat het effect heeft als ik op zaterdag mijn programma voor die dag niet doe, omdat ik daar dan even geen zin in heb."

"Ik ben oud en wijs genoeg om te weten dat ik die oefeningen voor mezelf doe en niet voor iemand anders. Ik moet het gewoon doen. Maar om die knop om te zetten, want zo voelt het, daar heb ik moeite mee," zei de tennisser die bewust even gas terug heeft genomen. "Door een stapje terug te doen, kan ik ook mentaal weer wat frisser op de baan te staan. Dat is het. Dan komen de resultaten weer en hoef ik niet meer bang te zijn voor de jongens uit de top twintig. Ik heb laten zien dat ik van spelers uit de top tien van de wereld kan winnen, dat hoef ik toch niet meer te bewijzen?"