Weer journalist vermoord in Mexico

Redactie

Een Mexicaanse journalist, zijn echtgenote en hun 21-jarige zoon zijn maandag in hun huis in Veracruz doodgeschoten. De journalist, de 55-jarige Miguel Angel Lopez Velasco, werkte voor de krant Notiver, waarin hij onder andere een column over politiek en misdaad had. Zijn zoon, Misael Lopez, werkte als fotograaf voor de krant. Er zijn nog geen arrestaties verricht.

Eerder deze maand vond de politie in een anoniem graf in Veracruz het lichaam van de journalist Noel Lopez, die sinds maart werd vermist. Zijn lichaam werd gevonden op aanwijzing van een man die had bekend hem te hebben vermoord. Hij was geen familie van de maandag vermoorde journalist.

Mexico staat te boek als het gevaarlijkste land voor journalisten in Latijns Amerika. Volgens de Mexicaanse Mensenrechtencommissie zijn er sinds het jaar 2000 zeventig journalisten vermoord. Nog eens dertien journalisten worden vermist.

"De Mexicaanse regering moet een eind maken aan deze eindeloze geweldsgolf die het democratische systeem uitholt", zei Carlos Lauria van het Comité ter Bescherming van Journalisten in de Amerika's maandag.