Van As mist Champions Trophy

Redactie

Naomi van As kan niet deelnemen aan de Champions Trophy. De middenveldster van Laren heeft een blessure aan haar enkel en scheenbeen, meldt de KNHB. Bondscoach Max Caldas heeft Van As' teamgenoot Merel de Blaey aan zijn selectie voor het toernooi in Amstelveen toegevoegd. Van As' deelname aan het EK komt vooralsnog niet in gevaar.

Teamarts Conny van Benthem stelt dat de blessure van Van As door overbelasting is veroorzaakt. "Het is niet ernstig. Naomi moet nu nog een week absolute rust houden en we verwachten dat zij dan weer volledig fit aan de voorbereiding op het EK kan beginnen. De Champions Trophy komt voor Naomi dus net iets te vroeg." Het toernooi in Amstelveen wordt van 25 juni tot 3 juli gespeeld.

Na de Champions Trophy, waar Caldas achttien vrouwen voor selecteerde, sluiten vijf vrouwen, waaronder Van As, weer aan bij het Nederlands elftal. Uit die groep van 23 kiest de bondscoach dan zijn selectie voor het EK. Dat toernooi wordt van 20 tot en met 28 augustus in Mönchengladbach gespeeld.