Uncharted 3 zat al heel lang in de planning

Inge (tombolafan)

Uncharted 3 zat bij Naughty Dog al in de planning voordat Uncharted 2: Among Thieves helemaal af was, aldus Richard Lemarchand. De hoofd-gamedesigner vertelt bovendien dat de online-versie van het laatste spel allerlei nieuwe goodies zal bevatten om mee te spelen:

"We zijn begonnen met de ontwikkeling van deel drie terwijl Uncharted 2 amper af was. We waren bezig met het bouwen van nieuwe multiplayer kaarten, en met het bedenken van nieuwe competitieve en coöperatieve gametypes. Daarnaast hebben we het mogelijk gemaakt om meer zaken zelf te beïnvloeden. Zo kun je karakters en clan-symbolen nu zelf ontwerpen, en deze zullen te zien zijn in het spel. Ook zijn er zogenaamde 'boosters' die de spelers kunnen kopen voor wat extra power tijdens multiplayer actie."

Ten slotte laat Lemarchand weten dat Naughty Dog erg trots is op de multiplayer-mogelijkheid die Uncharted 2 bevat. "De multiplayer spelmogelijkheid in Uncharted 2 was de eerste keer in vijf jaar dat we weer eens een multiplayer-functie ontwikkelden, en we zijn er erg tevreden over. Het was echt een springplank naar de multiplayer-functie zoals we in Uncharted 3 zullen zien."

Uncharted 3: Drake's Deception zal 1 november 2011 uitkomen.