Tejada schiet Panama naar halve finale Gold Cup

Olga Kroeders

Panama heeft zich geplaatst voor de halve finale van de CONCACAF Gold Cup. De Panamezen versloegen in de kwartfinale El Salvador na strafschoppen. Luis Tejada was in Washington de matchwinner door zowel de gelijkmaker als de beslissende strafschop te scoren. Panama neemt het woensdag in de halve finale op tegen de Verenigde Staten.

El Salvador leek lang op weg naar de halve eindstrijd dankzij een treffer van Rodolfo Zelaya in de 78e minuut. De aanvaller schoot vanaf de penaltystip raak, nadat hij in de eerste helft nog een strafschop had gemist. Panama vocht zich echter terug in het duel en kwam in de laatste minuut via een doelpunt van Tejada op gelijke hoogte.

Beide ploegen moesten in de verlenging met tien man verder na rode kaarten voor Panamees Blas Perez en Luis Anaya van El Salvador. Doordat doelpunten in de verlenging achterwege bleven, moest een strafschoppenserie uitkomst bieden. Salvadoraan Denis Alas miste de eerste penalty en moest even later toezien hoe Tejada Panama naar de halve finale schoot.


Tejada schiet Panama naar halve finale Gold Cup (Foto: Novum)