[Unicef] Wickmayer bereikt kwartfinales

Olga Kroeders

Yanina Wickmayer heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Unicef Open. De als derde geplaatste Belgische versloeg in de tweede ronde Arantxa Parra Santonja uit Spanje met 7-6 (4), 6-7 (4) en 7-5. Wickmayer treft bij de laatste acht de Italiaanse Roberta Vinci.

De 21-jarige Belgische had veel moeite met de nummer 107 van de wereld. Nadat Wickmayer de eerste set via een tiebreak won, kreeg de Belgische in het tweede bedrijf een bal vol op haar oog. De mondiale nummer negentien gaf de indruk beperkt zicht te hebben en verloor de set na een tiebreak. In het derde bedrijf leek Wickmayer minder last te hebben van haar fysieke ongemak en trok ze de partij alsnog naar zich toe.

De nummer vier van de plaatsingslijst Flavia Pennetta sneuvelde op het gras van Rosmalen. De Australische Jelena Dokic was met 6-3 en 6-4 te sterk voor de Italiaanse. Dominika Cibulkova had weinig problemen om de laatst acht te bereiken. De Slowaakse, die als vijfde is geplaatst, was met 6-0 en 6-1 veel te sterk voor de Duitse Kristina Barrois.