THQ praat over Dawn of War 3

Mday

Danny Bilson heeft het maar druk. Gisteren had hij het nog over de 'grote' aankondiging die THQ gaat doen op de GamesCom in Keulen, komende augustus, en nu heeft hij het weer over Dawn of War 3. De game zou ergens pas in 2013 uit moeten komen, maar ze zijn er blijkbaar al druk mee bezig.

Volgens de baas van THQ zal de RTS van Relic Entertainment een paar belangrijke veranderingen met zich meebrengen, en doen ze er iets mee dat nog nooit eerder is gezien. Anders dan deze en meer totaal onboeiende uitspraken, heeft hij wel wat concreets te melden: "Dawn of War III zal een veel groter strategisch onderdeel bevatten, dat meer weg heeft van een globale strijd met kleine tactische dingetjes, zoals een MMO." Niet dat het nieuw is; zoiets deden ze ook al in Dawn of War: Dark Crusade of Soulstorm. Als je het heel strikt bekijkt zelfs in Dawn of War 2.

Maar wij klagen niet. De Warhammer-games hebben altijd goede kritieken ontvangen hier op FOK!games, dus we wachten geduldig af. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de 'grote' aankondiging op GamesCom temaken heeft met DoW3; zou een beetje zonde zijn om dat nu al te verklappen. We hebben bijvoorbeeld ook nog Company of Heroes 2 en HomeWorld 3 waar we op kunnen hopen.